Week Tegen Pesten

Week Tegen Pesten

27-09-2024

Van 23 t/m 27 september deed groep 8 mee met de 'Week Tegen Pesten'.

Dit jaar stond het thema 'Denk FF na als het om geklets gaat!' centraal, waarbij we specifiek aandacht besteedden aan het voorkomen van roddelen, buitensluiten en pesten.

Verhalen vertellen over anderen lijkt misschien onschuldig, maar kan snel omslaan in roddelen, wat de sfeer in de groep negatief beïnvloedt en kan leiden tot onveiligheid. Ook op sociale media, waar grenzen vaak sneller verlegd worden, kunnen deze gevolgen groot zijn. Daarom vinden wij het belangrijk dat we kinderen bewust maken van de impact van hun gedrag en het belang van respectvol omgaan met elkaar, zowel offline als online.

Tijdens deze week hebben we dagelijks aandacht besteed aan deze onderwerpen. Met behulp van lessen en activiteiten willen we leerlingen leren om bewuste keuzes te maken, waarbij voorop staat dat dit op een respectvolle manier is. We moedigen aan om na te denken over hun eigen gedrag volgens de visie van Kanjertraining: voelt het goed voor jou? En wat vinden jouw klasgenoten, de leerkracht, je ouders en anderen om je heen hiervan? Als iedereen dit als positief ervaart, zit je op de goede weg.

20240928 155620

Ga terug