Afsluiting Kinderboekenweek

Afsluiting Kinderboekenweek

11-10-2024

Kinderboekenweek afgesloten met de voorleeswedstrijd voor groep 7 en 8

De school heeft een hele mooie Kinderboekenweek achter de rug. Met een opening die meteen spetterend begon en gepresenteerd werd door leerlingen zelf. De opening vond plaats in de mooi versierde hal waarvoor school de inzet en creativiteit van de leden van de versiercommissie heel erg waardeert.
Elke groep bracht bezoek aan een culturele voorstelling in Vorden, Zutphen of Harfsen met betrekking tot de Kinderboekenweek. Door de hele periode is het ‘leesalarm’ veelvuldig afgegaan waarbij de leerlingen acuut mochten stoppen met hun werkzaamheden om meteen te gaan lezen in zijn of haar favoriete boek.
En natuurlijk….de jaarlijks terugkerende voorleeswedstrijd op de laatste dag van de Kinderboekenweek. De leerlingen hadden vooraf gekozen welke vier deelnemers zij wilden afvaardigen naar de finale. Dit werden Madelief en Julia uit groep 7 en Retaj en Dorien uit groep 8. Wat werd het een spannende wedstrijd met een echte jury die beoordeelde op diverse kwaliteiten.
Uiteindelijk was er dan de prijsuitreiking en werd de winnaar bekend…..Dorien uit groep 8A werd uiteindelijk 1e. Volgens de jury had ze het publiek aan haar lippen hangen, had ze een mooie intonatie en ze vertelde spannend en had oogcontact met de leerlingen. Ze las voor uit het boek ‘De ergste juffen en meesters van de wereld’ van David Walliams. Dorien gaf zelf nog aan dat de juffen en meesters van De Hoge Voorde gelukkig niet in haar boek voorkwamen. Alle 4 deelnemers kregen vervolgens een medaille en daarmee kreeg de Kinderboekenweek een mooi en spannend einde.
Foto 1 Bewerkt

Ga terug